viernes, 20 de abril de 2012

Conglomerant a Berga- Mal Pas

Vista del Mal Pas, Foto de la web
Quan parlem de les pareds de Berga el primer en que pensem es en les pareds de calcari blanc de plaques fines i a patir!!! doncs quina sorpresa quan en mig d'aquest paratge hi creix unes pareds veremelloses i conglomerades, vies que poden recordar a montserrat tot i que molt més agraït. Vies fantàstiques i moltes ganes de tornar!
Neus a Sant Antoni 6a+
Neus a Esperó del petitó, 6a+

Vies llargues de 30- 40 metres de continuitat i algunes d'entrada bloquera, llarges maques i disfrutones. Desde cinquens fins a un 7b on predominen els sisens. Aproximació casi nula,bon peu de via. Una zona on té fama de perill amb les pedres que cauen i tot i que alguna si que vam veure volar, crec que com a tot arreu...vigilant de no possar els petits a sota del escalador. Vam trobar una zona força apta per anar amb nens.

En Joanet a un 6c+ que no esta resenyant
Nieves a Volare, 6c
La crack de l'Alice encadenant "Agonia d'hora Baixa", 7a+
Una servidora la i la Neus provant els dos dies la Volare, via fantàstica, tensa fins al final, pero el moment del dia se'l emporta l'Alice que despres d'haver encadenat la Agonia desde un metre del terra, innesperadament i sense fer-se creus, vam tenir que tornar en l'endemà per fer-la com cal i como no, la encadena al segon pegue,ueeeee! segon 7a+ per aquesta noia fortísima!!!

Peu de via en bona companyia
El Papi de la crack, amb mitgons a "2Tandem2",5º


El Yeri i el seu amic escarbat
Parking 1

10a Trobada d'escaladores a Vilanova de Meià, 5 i 6 de Maig de 2012

Més informació al grup de Facebook Club de Fans de les Pubilles Sambaris o enviant un correu electrònic a casadiablos@gmail.com, o a la web Dona Alpina.cat on us indicaran on heu d’ingressar els 6 euros.
Informació facilitada per la FEEC

martes, 10 de abril de 2012

Cuerdas Rebeldes


Salut a totes!

Ja fa uns dies que va caure a les nostres mans el llibre Cuerdas Rebeldes. Retratos de mujeres alpinistas, d'Arantza López Marugán (Ed. Desnivel). Ens ha encantat.

En ell, l'autora recull 9 aventures de dones alpinistes dels últims 200 anys, que han marcat la història del muntanyisme femení. Cada relat reflecteix l'època i context cultural de cadascuna de les experiències, mostrant-nos així que totes aquestes dones van haver de superar no només les mateixes proves que els seus companys homes per atènyer les mateixes fites a la muntanya, sinó també les traves patriarcals que la societat els hi carregava al damunt. Recull de vivències de les quals som hereves i, per desgràcia, alguns clichés encara ens els trobem avui dia. En definitiva, la lectura d'aquestes aventures femenines no ens ha deixat indiferents, ben al contrari, conviden al coneixement de tota una part de la història bastant desconeguda i, sobretot, a la reflexió sobre els nostres present, passat i futur, com a dones i com a muntanyenques.

Us deixem aquí amb uns extrets del llibre que esperem us animin a la lectura, tal i com ens ha animat a nosaltres.


“Las nueve historias que componen Cuerdas Rebeldes tienen un común denominador (...). Todas (las mujeres protagonistas de las historias), en sus distintas circunstancias, debieron enfrentarse a cosas que para sus colegas (hombres) jamás fueron obstáculos: desde encontrarse espacios prohibidos por el mero hecho de ser mujer, pasando por ser menospreciadas por su supuesta inferioridad física, hasta tener que dar explicaciones para pasar la noche fuera de casa, o asumir el ser considerada una mala madre.”

Prólogo de Juanjo de San Sebastián


“Es habitual que algunas mujeres crean que su físico no están preparadas para escalar una montaña; esto ocurre porque desconocen mucho de su propia historia. Este libro tiene como objetivo paliar ese vacío. (...) Todas sus protagonistas son mujeres que abrieron su propio camino hacia el mundo de las montañas y los viajes como forma de vida. (...) El lector podrá revivir las primeras escaladas de las damas de la alta sociedad en los Alpes, los escándalos provocados por escalar en cabeza de cuerda en la década de los treinta, las polémicas expediciones femeninas de la década de los setenta, el difícil asalto femenino a los ochomiles y la aventura de la escalada en grandes paredes de los últimos años. Algunas de las protagonistas, como Alison Hargreaves, Wanda Rutkiewicz o Míriam García son más conocidas; otras, como Elvira Shataeva, Miriam O'Brien y Loulou Boulaz, se descubren como intensas protagonistas de un estilo de hacer montaña personal e indiscutible.”

Introducción de Arantza López Marugán